OM TOBIAS

"Vi skal lære at snakke om alt det, der er svært og gør ondt."

Tobias Rank er opvokset i den religiøse sekt, Emenkaya Ordenen.

Som 8-årig flyttede Tobias med sin mor ind i sektens bofællesskab. Som barn var han ofte, og i mange uger ad gangen, adskilt fra sin mor, da hun var et aktivt medlem af sekten. I bofællesskabet boede kvinderne på første etage sammen med sektlederen, hvorimod børnene var bandlyst til stue etagen.


Først som teenager begyndte han at indse, at noget var helt galt. Tobias flygtede fra sekten som 18-årig – og blot 3 måneder senere mistede han sin mor til en kræftsygdom, som sekten nægtede hende at behandle i tide.


Det tidlige voksenliv var udfordrende for Tobias; han blev ramt af både stress og depression, som følge af at undertrykke og ignorere sin fortid. Utryghed, ængstelighed og uforløste traumer spillede en betydelig rolle i Tobias’ kærlighedsliv og både skilsmisse og ensomhed blev føjet til den høje pris, som han betalte for at holde sine følelser inde. En dag indså han, at han ikke ville fortsætte af samme spor.


“Efter 4 år, 80 timer om ugen, 12 kopper kaffen om dagen og alt for lidt tid med min søn, tog jeg et af de sværeste valg i mit liv.”


Han sagde sit job op og mistede alt af materiel værdi. Med et stort nul på kontoen sad han i et familiemedlems stue, der nu var hans midlertidige hjem, uden skyggen af håb. Langsomt, men sikkert begyndte han at tale højt om alt det svære i livet.


I dag står Tobias frem med sårbarhed, autenticitet og mod for at fortælle sin historie med et gennemgående budskab om, at vi skal lære at snakke om alt det, der er svært og gør ondt. 

ARBEJDE

Foredragsholder

Tobias har sammensat et uforglemmeligt foredrag, som bl.a. handler om at vokse op under negativ social kontrol, ensomheden og traumerne, samt livet efter sekten. Det er langt fra et klassisk foredrag, som du kender det. Han inddrager elementer fra teaterverdenen, så du går fra salen med gåsehud og en oplevelse for livet.

Podcastvært

I marts 2023 tændte Thor Allentoft og Tobias Rank for mikrofonen og optog det første afsnit af "Ikke Alene" podcast. Hver uge åbner de op for følelser, senfølger, humor, lytterdeltagelse og et mål om at sætte senfølger af en dysfunktionel opvækst på dagsordenen. I skrivende stund har de 600 faste lyttere - tallet vokser fra uge til uge. 

Find deres podcast, der hvor du normalt lytter.

Forfatter

Tobias er på nuværende tidspunkt i gang med sin første digtsamling. Den forventes at udkomme i 2024. Herudover er han, sammen med en kendt forfatter, i gang med at skrive sin første roman om bl.a. opvækst, voksenliv, faderskab og værdien i at tale højt om alt dét, som er svært. 

Konsulent

Tobias er mulig at booke for virksomheder, som ønsker et øget fokus på vulnerbility based trust. I hans arbejde som coach har han bl.a. coachet ledere, fungeret som teamcoach og sparret med andre konsulenter på cases i både større og mindre virksomheder. 

InsideOut

Ambassadør

Tobias er ambassadør for organisationen InsideOut, som hjælper mennesker, der har brændt sig på negativ social kontrol og sekterisme. Han er aktuel i kampagnefilmen "Træd Frem i Lyset".

Executive Coach

Tobias er uddannet transformativ coach og har afholdt over 2000 sessioner med klienter. Nu coacher han udelukkende ledere og ledende medarbejdere. 

MEDVIRKENDE I

Sektens Greb 2

Gyldendal

Tobias fortæller i to episoder som sin opvækst i Emenkaya Ordenen. Du kan finde Sektens Greb 2, der hvor du hører dine lydbøger.

Utrolige Sekter

Podimo

Tobias gæstede "Utrolige Sekter", som var hans første offentlige fortælling om hans opvækst. Du kan finde afsnittet hos Podimo.

Parforhold #udenfilter

Episode "Hvordan skaber vi den gode skilsmisse?"

Tobias gæstede "Parforhold #udenfilter" for at tale om den gode skilsmisse, kaotiske følelser og forældresamarbejde. Hans ekskone Julie Houe, er den ene medvært og sammen åbnede de op for, hvordan deres skilsmisse så ud. Du kan finde episoden, der hvor du hører podcast.